Home > stari KamAvt > Male »Vetrnice« na obisku pri vrtoljubcu Brankotu

Male »Vetrnice« na obisku pri vrtoljubcu Brankotu

april 28th, 2010

VVZ Antona Medveda stremi k trajnostnemu razvoju. Otroci, starši in vzgojitelji so si za to postavili več ciljev, med drugim zdrav in ekološko usmerjene vrtec, povezanost vrtca s krajem in krajani, odprta in spoštljiva komunikacija ter dvosmerna informiranost. V letošnjem letu si prizadevajo zlasti za pridobitev Eko zastave in se v okviru projekta “Zeleno mesto je moj dom” trudijo, da bi naše mesto postalo zeleno mesto.

In v sredo, 21. aprila, je na obisk k Branku Novaku prišla skupina otrok z vzgojiteljicami – oz. »skupina Vetrnice« – iz vrtca VVE Tinkara. Zakaj?

Male "Vetrnice" na obisku pri vrtoljubcu Brankotu

Male "Vetrnice" na obisku pri vrtoljubcu Brankotu

Branko Novak je predan vrtoljubec, ki mu je uspelo vzgojiti cvetlico – maslenico (o maslenicah si lahko več preberete na spletni strani o vrtnih trajnicah, ki jo je izdelal prav Branko). Ta se je pred dobrimi desetimi leti rodila na njegovem vrtu in Branko jo je poimenoval po našem mestu, Kamniku (več s klikom na naprej ). Te trajnice, na katerih se v mesecu juliju utapljajo oči, so si v svojem vrtičku zaželeli mladi nadobudneži, skupina Vetrnic iz bakovniškega vrtca Tinkara. V okviru projekta “Zeleno mesto je moj dom” so se s cvetlico, ki nosi ime našega kraja, želeli seznaniti in si z njo ozaljšati del svojega vrtička. »Brankota« so obiskali, se sprehodili po delu njegovega vrta, ki ga sedaj krasi pomladansko cvetje in si ogledali mesto, kjer bo v poletnih mesecih svoj cvet odprl Kamnik. Branko je otrokom v vrečki s kamniškim grbom slavnostno poklonil sadiko maslenice Kamnik in še nekaj drugih sadik, jim z navdušenjem predal najpomembnejše informacij o skrbi za rožico ter v zahvalo za svojo radodarnost prejel iskrivo, otroško, ročno izdelano darilo. Otroci so v vrtcu sadiko Kamnika posadili in zemljo skrbno zalili.

Otroci so skupaj z vzgojiteljico maslenico Kamnik posadili

Otroci so skupaj z vzgojiteljico maslenico Kamnik posadili

Branko je vesel, da je Kamnik svoj drugi dom našel med mladimi “Vetrnicami”. Ker pa se maslenice razraščajo počasi in bo cvetenje v letošnjem Tinkarinem vrtičku skromnejše, je otroke povabil naj v juliju, ko bo Kamnik v živo rdečkasto oranžnih barvah zacvetel, njegov vrt ponovno obiščejo. Seveda jih bo rad sprejel tudi že prej.

Več v spodnji fotogaleriji…

Vse fotografije in podnapisi “na moj način ukradeni” iz http://picasaweb.google.si/kamnik/VrtecNaObisku21April2010#

Prispevek “Vetrnic” z obiska pri vrtoljubcu Brankotu si lahko preberete s klikom na naprej. Nekaj fotografij pa si lahko ogledate še v Tinkarini fotogaleriji.

Categories: stari KamAvt Tags:
Comments are closed.