Ustanovitev Športnega kulturnega društva Dober dan, Perovo

07/01/2012
Dne 9. novembra smo se Marjeta Humar, Helena Sterle, Jurij Reščič, Marta Zabret, Janez Majcenovič, Branko Novak, Špela Grošelj, Saša Mejač, Tatjana Hlačer, Barbara Novak, Katja Trotošek, Goran Završnik in Ivana Skamen zbrali v gostilni Vovk na Perovem z namenom, da bi ustanovili Športno kulturno društvo Dober dan, Perovo. Zboru so prisostvovali tudi povabljeni krajani iz Perovega z Grosupljega (zaradi dogovora o pobratenju in nadaljnjega povezovanja), in sicer Marjan Boštjančič, Boštjan Podržaj in Aleš Slabe.
Namen ustanovitve perovskega društva in samega društva je Spodnje in Zgornje Perovo tesneje povezati s kulturnimi, športnimi, družabnimi, humanitarnimi in drugimi dogodki. Vse našteto s ciljem, da poglobimo naše družbeno, socialno in krajevno sobivanje, ki iz vidika strukture prebivalcev zajema staroselce, novoselce, Zgornje Perovčane in Spodnje Perovčane – dve KS v enem »kraju« – Perovo, kulturni, športni in generacijski človeški potencial …  Še več, pogledati čez »mejo« kamniškega Perovega tja do grosupeljskega Perovega in morda še dlje.

Nekaj fotografij z ustanovnega zbora ŠKD Perovo (Foto: Branko Novak)

Nekaj slikovitih uvodnih besed in prispodob je po nagovoru sklicateljice ustanovnega zbora Katje Trotošek prispeval Janez Majcenovič, ki  smisel delovanja društva vidi v odkrivanju in povezovanu svojega kraja in ljudi, pa naj bo to preko preteklih podob in dogodkov, ko je bilo Perovo »luštna« predmestna vas, ali sedanjih, ko je Perovo precej vaškega izgleda izgubilo na račun zabetonirane njive stolpnic.

Sprejem temeljnega akta društva in imenovanje članov organov društva

Prisotni na ustanovnem zboru so sprejeli statut društva in izvolili člane za organe društva. Za predsednico društva je bila soglasno izvoljena Katja Trotošek (ki je tudi zakonita zastopnica društva), za podpredsednico in tajnico Ivana Skamen in za blagajničarko Špela Grošelj. Člani upravnega odbora društva so Saša Mejač, Barbara Novak, Helena Sterle, Marta Zabret in Goran Završnik. Člani nadzornega odbora društva so Tatjana Hlačer, Janez Majcenovič in Jurij Reščič. Člani častnega razsodišča so Marjeta Humar, Maruša Kožman in Branko Novak.

Za izvajanje konkretnih aktivnosti se bodo znotraj društva oblikovale posamzene sekcije (za šport, za dramsko igro, za glasilo in druge publikacije, za perovske ljudske običaje, za strokovna in protokolarna srečanja in še sekcija pevcev, perovske mladine, perovskih seniorjev …).

Sprejem statuta Športno kulturnega društva Dober dan, Perovo

Sprejem statuta Športno kulturnega društva Dober dan, Perovo

Program društva za leto 2012

Prisotni na ustanovnem zboru so sprejeli tudi okvirni program dela ŠKD Perovo za leto 2012. Ta ohranja nekaj »starih« dogodkov in prireditev, ki jih je skupina Perovljanov, na ustanovnem zboru društva prisotnih in tudi pobudnikov za ustanovitev društva, že doslej izvajala (zaradi formalnosti) pod okriljem sveta KS Perovo (Perovanje, simpozij, Perovski list, ustvarjalne delavnice …), dodaja pa nekaj novih aktivnosti, ki sledijo nalogam in ciljem društva, zapisanih v njegovem statutu:
• Prihod Modrih z Vzhoda (Sveti trije kralji) – 6. 1. 2012 (izpeljano 28.12.2011)
• Perovske maškare (Pustovanje) – v času pustovanje 2012
• Dan žena – 8.2.2012
• Perovski velikonočni žegen – velika sobota 2012 (7.4. 2012)
• Perovanje – 8. 5. 2012
• Perovska (kresna) noč – med 20. – 24. 6. 2012
• Kostanjev piknik – v času zorenja kostanja
• Simpozij Perovo – 15. 11. 2012
• Perovski list – 6. 12. 2012
• Športna srečanja (pohodi, nogomet, kolesarjenje,….) – po dogovoru
• Helenine delavnice – po dogovoru
• Tatjanine delavnice – po dogovoru
• Postavitev spletne strani in njeno urejanje – takoj po registraciji društva

Zapisnik ustanovnega zbora Športno kulturnega društva Dober dan, Perovo

Zapisnik ustanovnega zbora Športno kulturnega društva Dober dan, Perovo

Odprtost društva za vse
Člani upravnega odbora ŠKD Perovo so soglasno na ustanovnem zboru sprejeli tudi sklep, da mora biti članarina za društvo simbolična, saj se želi v delovanje društva pritegniti čim več krajanov Perovega, pravnih oseb na tem področju pa tudi prebivalcev in pravnih oseb iz drugih predelov Kamnika in Slovenije. Članarina za fizične osebe tako znaša 10 EUR (lahko več, odvisno od volje in materialne sposobnosti posameznika), za »poslovne« subjekte 50 EUR, mladina do 18 leta  starosti in študenti so oproščeni plačila članarine.

Društvo uradno registrirano
V register društev Upravne enote Kamnik, se je Športno kulturno društvo Dober dan, Perovo (skrajšano ime društva ŠKD Perovo) s sedežem na Zikovi ulici 12 v Kamniku vpisalo 4.1.2012. Kot zakonita zastopnica društva se je vpisala Katja Trotošek. Društvo je prejelo matično številko 4038894.
V poslovni register Slovenije (AJPES) je bilo društvo vpisano 6.1.2012.

Registracija ŠKD Perovo

Registracija ŠKD Perovo

Kako naprej?

ŠKD Perovo potrebuje še davčno številko in številko tekočega računa.
Prvi zbor članov društva bo v četrtek, 19.1.2012, ob 18. uri v prostorih PGD Kamnik. Predlagan je naslednji dnevni red:
1. Imenovanje delovnega predsedstva
2. Obravnava in potrditev statuta ŠKD Perovo
3. Izvolitev članov v organe društva ŠKD Perovo
4. Obravnava in sprejem okvirnega programa delovanja društva
5. Obravnava in potrditev finančnega plana društva
6. Razno.
Vabljeni!
Vpis ŠKD Perovo v Poslovni register Slovenije

Vpis ŠKD Perovo v Poslovni register Slovenije

Objavljeno pod: Perovske vesti

Comments are closed.