Kaj pa sanacija perovske brežine?

30/01/2011

V zadnjem Kamniškem občanu, 28. januarja 2011, berem novico Dokončanje sanacije poplav iz let 2007 in 2010 je glavna naloga ARSO. Že prej sem prebrala tudi podobno novico na kamnican.si (klik na naprej) Pohvalno, lepo!

A vendar … kaj pa sanacija poplav iz leta 1990? Kaj pa obljubljena sanacija perovske brežine (od šolskega mostu do perovskega mosta)? Ste na MOP-u pozabili na sestanek 2. novembra 2009 na Občini Kamnik. Naj vam obudim spomin:

“Peticijo s 317 podpisi krajanov KS Perovo in drugih je 2. novembra 2009 po zaključku uradnega dela strokovnega sestanka na Občini Kamnik po pooblastilu sveta KS Perovo predstavnikom MOP-a izročil predsednik Odbora za varovanje okolja Občine Kamnik Daniel Kovačič (svet KS Perovo na sestanek ni bil povabljen, predaja peticije v uradnem delu sestanka ni bila dovoljena, z MOP-om se je za sestanek pred Občino Kamnik dogovoril svet KS Perovo skupaj z Danielom Kovačičem, MOP je bil prepričan, da se sreča s predstavniki KS Perovo). Dopis s peticijo je v vednost predal tudi občinski upravi. Predstavniki MOP-a so na sestanku predstavili projekt sanacije južnega dela Kamniške Bistrice, ki naj bi bil v tistem trenutku že v zaključni fazi, potrebno naj bi bilo urediti  le še določene meritve ter vse potrebno za odkup zemljišč ob obvodnem pasu. Po besedah Vesne Šuker je že obstajala posebna operativa za sanacijo desnega brega Kamniške Bistrice na Perovem, ki se je (oz. se morda še vedno) namerava sestati z ustreznimi občinskimi službami in predstavniki KS, s katerimi naj bi skupaj detajlno pripravili projekt sanacije. Sredstva za sanacijo Bistrice naj bi bila.”

Comments are closed.